CodeIgniter Polska Forum

Witamy na polskiej stronie wsparcia CodeIgniter. Nie zapomnij odwiedzić naszej strony głównej

Nie jesteś zalogowany na forum.

#1 08-02-2014 13:02:40

maniakphp
Użytkownik
Data rejestracji: 26-12-2012
Liczba postów: 493

Aztec barcode

Witam,
poszukuję jakiejkolwiek biblioteczki do stworzenia qr code, z tym że potrzebuje stworzyć aztec(ANSI/AIM BC13 ITS/97/002) barcode, dlatego nie mogę znaleźć gotowego rozwiązania smile Może coś się znajdzie dla CodeIgnitera? Z góry dziękuję za wszelakie info.

Offline

#2 08-02-2014 19:37:21

renholder
Administrator
Data rejestracji: 06-09-2012
Liczba postów: 848

Odp: Aztec barcode

https://github.com/z38/metzli - zastrzegam, że nie używałem.

Offline

#3 08-02-2014 20:27:23

maniakphp
Użytkownik
Data rejestracji: 26-12-2012
Liczba postów: 493

Odp: Aztec barcode

No właśnie też ją znalazłem smile tylko że jest jako bundle dla symfony2 więc sobie dostosowałem do CI smile Tylko zastanawia mnie jedno, może będziesz wiedział. W kodzie tej biblioteki jest taki zapis:

header('Content-Type: image/png');

i doklejane są style jak poniżej:
http://ifotos.pl/zobacz/barcodepn_ehrnehr.png/
Ja potrzebuję zapisać to do pdf-a. Tylko jeszcze nie mam pomysłu jak się tego pozbyć smile Tzn. te style są doklejane przez header bo zakomentowanie header generuje czysty dokument. Same style zawierają między innymi taki komentarz:

/*
* This CSS stylesheet defines the rules to be applied to any ImageDocuments,
* including those in frames.
*/

Jakiś pomysł jak się tego pozbyć smile?

Offline

#4 09-02-2014 18:32:16

renholder
Administrator
Data rejestracji: 06-09-2012
Liczba postów: 848

Odp: Aztec barcode

Ręki sobie uciąć nie dam, ale nie jest to przypadkiem domyślny styl dołączany przez przeglądarkę?
Zamiast generować plik, możesz przypisać zmienną do metody osadzającej obraz w pliku pdf. Tcpdf chyba coś takiego obsługiwał... tutaj jest przykład.

Offline

#5 09-02-2014 19:15:03

maniakphp
Użytkownik
Data rejestracji: 26-12-2012
Liczba postów: 493

Odp: Aztec barcode

Dzięki, przeanalizuję ten przykład i coś pokombinuję smile I tak, masz rację, w firefoxie te style są, w chrome nie ma smile mój błąd że wcześniej tego nie sprawdziłem.

Offline

Stopka